Fleksibilnost vs. konsistentnost gela za nohte

KONSISTENTNOST GELA ZA NOHTE VS. FLEKSIBILNOST GELA ZA NOHTE

Konsistentnost gela je odvisna od konsistentnosti sestavin v samem gelu.

Nizka moč UV energije je potrebne za polimerizacijo UV gela, kar pomeni, da imajo UV lučke zelo malo UV energije, zato polimerizacija ne bi bila uspešna. UV geli zato niso osnovani z monomerji, ampak so narejeni z prej narejenimi kratkimi verigami monomerjev, ki jih imenujemo oligomeri.

“Mono” pomeni 1, mer pomeni enota, tako so monomeri individualne molekule.

“Oligo” pomeni “nekaj”, tako je oligomer kratka veriga monomerjev, ponavadi 3000 monomerjev dolga.

Glede na to, da so monomerji majhne molekule, se gibljejo hitreje in enostavneje znotraj posodic, zato so to tekoče tekočine. 

Oligomeri so daljši in večji, zato postanejo trajno zapleteni skupaj. Zaradi okornosti se ne gibljejo tako hitro kot monomerji. Rezultat je ta, da so oligomeri debelejši in togi, zato imajo gelno konsistenco. Odvisno kateri oligomer je uporabljen, v tem se potem razlikujejo debelejši in tanjši. Tanjši se imenuje viskozen. 

VIskoznost se lahko spreminja v odvisnosti od ostalih dodatkov.

Npr. Titanium dioxide je bel pigment narejen iz trdnih delcev. Dodajanje signifikantne količine lahko močno vpliva na viskoznost še ne polimeriziranega UV gela. 

Fleksibilnost polimeriziranega gela NI odvisna od gostote nepolimeriziranega gela.

Fleksibilnost je odvisna torej od: 

  1. kemijske strukture oligomerov in ostalih sestavin
  2. odstotek polimerizacije. Na žalost, premalo spolimeriziran gel postane bolj fleksibilne. Kar ni ok, saj kasneje lahko povzroči alergijske reakcije.
POGLEJ SI KAJ JE POLIMER = VIDEO

UV svetloba se absorbira v “foto-initatorsko” molekulo, ki se potem prepolovi in ustvari dve super napolnjeni molekuli, ki se imenujejo prosti radikali.

 

 

Elektroni se veselo premikajo in se povežejo skupaj in tako nastane monomer.

KAKO TO IZGLEDA V PRAKSI, PA IZVEŠ TUKAJ ...

Dodaj odgovor