Zakaj se odločiti za kemični piling obraza?

Kislinski piling ljubljana

Kislinski piling obraza je postopek, ki bi ga moral vsak obiskati enkrat letno

Kislinski piling  je postopek, kjer z uporabo različnih vrst kislin, povzročimo odluščenje povrhnjih plasti kože in posledično regeneracijo spodnjih plasti kože. Koža postane napeta, gladka, s sijajem, z manj pigmentacijami, bolj sveža, porcelantasta, z manj aknami,…

Uporablja se za izboljšanje :

 • tankih, drobnih gubic v okolici oči in ust,
 • gubic po obrazu in dekolteju,
 • teksture kože,
 • pigmentnih nepravilnosti po obrazu, hrbišču rok,
 • manjših brazgotin (npr.po aknah),
 • aknaste kože in mozoljev.

Gre za najstarejšo metodo pomlajevanja. Torej lahko rečemo, da kemični pilingi z zagotovostjo delujejo.

Definicija kemičnega pilinga 

Kislinski piling je namenjen vidnemu izboljšanju tretiranega območja. Deluje tako na epidermis kot tudi dermis. Kislinski piling vpliva lahko na pospešeno luščenje, destrukcijo epidermisa in na destrukcijo dermisa – odvisno od njegove moči.

✔️ Piling lahko glede na globino prodiranja razdelimo na zelo površinski (deluje na stratum corneum – epidermis) , površinski (deluje na stratum granulozum do bazalne membrane – epidermis), srednje globoki (deluje na papilarni del dermisa) in globoki piling.

Ali je piling primeren za občutljivo kožo?

Ali mi kislinski piling stanjša kožo?

Kislinski piling je primeren tudi za občutljivo kožo. S pravi izbiro pilinga, se koža okrepi, s tem se zmanjša tudi videz popokanih kapilar, občutljivost kože se zmanjša, … Hkrati povečamo tudi vlažnost kože, polepšamo teksturo kože, … 

Kako poteka postopek?

Najprej naredimo dermadiagnostični pregled kože – poglobljeno analizo kože. Preverimo stanje kožne bariere, ki mora biti celovita. V primeru, da je kožna bariera poškodovana, jo je potrebno najprej sanirati – ker drugače delamo kontra efekt. Izmerimo še ostale parametre kože – vlažnost, intenziteto eritema in melanina, stanje kolagena v koži,  pH kože, višino sebuma, …

Nato pregledamo domačo nego in jo po potrebi uredimo. Nato pa sledijo tretmaji s kislinskimi pilingi. Vrsto kislinskega pilinga določimo glede na stanje kože. V večini primerov je potrebnih približno 5 tretmajev.

Kdaj lahko izvajamo kislinske pilinge?

Načeloma bi jih lahko izvajali celo leto, vendar se je potrebno izogibati soncu. Zato jih v večini primerov izvajamo samo od oktobra do konca maja.

Imamo pa na voljo tudi Toppeel Dr. Voss pilinge, katere lahko izvajamo skozi celo leto. 

Na voljo so trije različni Toppeel tretmaji.

Za nečisto, mastno in aknasto kožo, za pomlajevanje ter ciljno odstranjevanje pigmentnih madežev. TOPPEEL Ima zelo nežno in usmerjeno delovanje, ki ne poškoduje kožnih struktur. Kožo minimalno draži in zagotavlja odlične rezultate.

Učinkovina v Toppeel-u je CSA (kapriloil salicilna kislina), ki je podskupina salicilnih kislin. Zaradi svojega nepolarnega »repa« je topna v maščobi ter slabo topna v vodi. Ravno ta nepolarnost naredi Toppeel tako učinkovit:

 • dobro prodira v lasne folikle,
 • se fiksira na svojem cilju in tako doseže boljše rezultate,
 • pomaga upočasniti proces keratinizacije (odmiranje in otrdelost celic) kožnih celic ter
 • ima antibakterijsko delovanje.

TOPPEEL kislinski pilingi imajo tri različne stopnje delovanja:

 1. TOPPEEL 2% za mastno in k vnetju nagnjeno kožo
 2. TOPPEEL 5% za površinski piling za pomlajevanje kože (splošno izboljšanje videza kože, vključno s pigmentnimi madeži);
 3. TOPPEEL 10% serum za ciljno odstranjevanje močnih pigmentacijskih motenj

 

REZERVIRAJ SVOJ TERMIN

Dodaj odgovor