MADEROTERAPIJA 

Ti pomaga pri zmanjševanju celulita, pri oblikovanju telesa (dvig zadnjice, ožji boki, oblikovana stegna,…), pri sproščanju telesa ter izboljša počutje (zaradi limfne drenaže, ki mora biti sestavni del terapije).

 

IZBERI SI SVOJ TERMIN

ALI MADEROTERAPIJA BOLI?

Mogoče je prisotna prijetna bolečina, nikakor pa ne sme biti neprijetne bolečine. Ne velja dejstvo, bolj kot boli, boljši je učinek.

ALI IMAM PO MADEROTERAPIJI MODRICE?

Sem pa tja, se lahko pojavijo svetlo sinje modre modrice, ki po nekaj dnevnih izginejo. AMPAK, nikakor pa se ne smejo pojaviti temno modre modrice. Hematomi = krvni strdki v koži.

ALI RES POMAGA?

Pri nekaterih se opazijo razlike že po prvem tretmaju. Dvignjena zadnjica, lepši tonus kože,… Potem se nekje pri 3 videz celulita poslabša, ker smo ga razbili na manjše dele in je še bolj na površju, po 5 tretmaju pa gre vse samo še navzgor. Manjši videz celulita, lepše oblikovana stegna, …

Dvignjena zadnjica

Res se mi zdi, da je zadnjica bolj dvignenja, tako bolj gor je. (besede po prvem tretmaju)

Fant je tudi opazil, da je res dvignjena. Pa tako lahkotno hodiš, po tretmaju. (besede po drugem tretmaju).

Zala, 18 let

NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA

 

 1. KAKO DELUJE MADEROTERAPIJA?

  Z masažo z valjčki pospešujemo mikrocirkulacijo. Tekočina, ki je bila ujeta v medceličnem prostoru, se z masažo sprosti. 

  S pospešitvijo limfnega sistema se poveča izločanje odpadnih snovi iz telesa. Zato je zelo pomembno pred postopkom in tudi med, narediti ročno limfno drenažo telesa.

  Z intenzivnim pritiskom z valjčki razbijamo maščobne celice, ki so se prepletle v skupke, iz teh maščobnih celic se zato sprosti maščoba. Zaradi sproščene maščobe se zmanjša pritisk na krvne in limfne tokove, ki postanejo bolj prehodni. Zaradi tega se poveča dotok kisika in ostalih hranljivih snovi, kar je posledica izboljšan videz kože.  

  Vezivno tkivo – fascija z masažo in raztezanjem postane bolj tekoča in mehka, kar jo naredi bolj prožno in prilagodljivo, videz pomarančne kože se izboljša.

  Bistvo anticelulitne terapije – madero terapije je stimulacija limfne drenaže, ki je prvi in osnovni korak pri odpravi celulita. S stimulacijo limfe pospešimo detoksifikacijo telesa ter relaksacijo. Zaradi pospešenega limfnega sistema, se zmanjša obseg, poveča se prekrvavitev, izboljša se atebolizem, izločijo se toksini in videz celulita je manjši.

FASCIJE = fascija, nima le vloge mišične ovojnice, temveč obdaja in nosi skelet, mišice, sklepe, kosti, notranje organe in živčna vlakna. Fascije se nahajajo pod kožo, stabilizirajo mišice in notranje organe. Ločimo tri vrste fascije: površinsko, globoko in visceralno. Ločijo se glede na debelino.

Fascija je prožna, saj je sestavljena iz kolagenskih vlaken, valovitih vzorcev, zato jo lahko preoblikujemo, sposobna pa je prenesti velike pritiske. 

Ko imate težave s fascijo, to lahko občutijo tudi krvni obtok, živčni impulzi, pojavi se nefleksibilnost. Tudi celulit je lahko posledica toge fascije. Ko je fascija premalo prožna, lahko povzroči vdolbinice na koži. Zdrava fascija vpliva na lepšo kožo.

Pravzaprav nove raziskave kažejo, da celulit ni posledica nabiranja maščobe temveč nabiranja fascije. 

Na zlepljenje fascije in s tem nepravilno delovanje deluje veliko dejavnikov:  premalo ali nič gibanja; dehidracija, stres, premajhen vnos hranljivih snovi, prevelik vnos škodljive hrane, poškodbe.

2. ALI MADEROTERAPIJA BOLI?

Bolj kot boli, večji je učinek… tukaj ne drži!

Vsako stranko, pri vsakem valjčku, vprašamo o stopnji bolečine. Nikakor ne sme občutiti izjemno neprijetne bolečine. Lahko se zgodi, da je malce neprijetna, predvsem na začetku, saj je odvisno od stopnje in vrste celulita.

Če pogledamo spodnjo lestvico, mora biti bolečina le v zelenem nivoju.

NAROČI ME!

3. ALI SE PRI MADEROTERAPIJI POJAVIJO MODRICE?

Lahko se zgodi, da se pojavijo modrice, vendar le v manjši obliki, v svetlo sinji barvi. Predvsem na začetku, dokler kože ne učvrstimo. ta modrica izgine v parih dneh.

Nikakor pa se ne smejo pojaviti temno modre modrice. To so že hematomi = krvni strdki. V primeru temno modrih modric, nastane poškodba pod kožo, kar pomeni, da je zdravljenje daljše. In tudi, ko se modrice ne vidi več, je podkožje še vedno poškodovano. V tem primeru, se maderoterapija na tem področju, ne sme nadaljevati.

Na spodnji sliki so prikazane posledice nestrokovne maderoterapije.

NAROČI ME!

4. KOLIKO ČASA TRAJA EN TRETMA MADEROTERAPIJE?

Pri nas damo velik poudarek na limfno drenažo, zato tretmaji trajajo dlje, kot v ostalih salonih.

 • 45 min za predel noge, boki, zadnjica
 • 55 min za predel noge, boki, zadnjica, trebuh 
 • 70 min za predel noge, boki, zadnjica, trebuh, in roke

Dobro delovanje limfnega sistema je nujno za zdravo delovanje človekovega telesa. Ta sistem odvaja tekočino, razstruplja in prenavlja tkiva, filtrira strupe ter pomaga doseči zdrav imunski sistem in ga dvigniti na višjo raven. Če limfni sistem slabo deluje, se začnejo v telesu nabirati strupi, ki posledično pripeljejo do psiho-fizičnih težav, kot so bolezen, prekomerna telesna teža, celulit, motena prebava, slabo počutje, depresija, nemir, razdražljivost, nizka psihofizična storilnost, stres.

5. V KATERIH PRIMERIH SE NE SME IZVAJATI MADEROTERAPIJE?

V primeru:

 •  Infekcijskih bolezni
 • Bolezni kože
 • Povišane telesne temperature
 • pri akutnih žilnih in limfnih vnetjih
 • pri odprtih in svežih ranah
 • pri nosečnicah
 • zlomov
 • poškodbah
 • glivičnih obolenjih
 • težjih psihičnih motenj
 • srčnih obolenj
 • gangrene
 • tromboze
6. KATERE TEŽAVE REŠUJEMO Z MADEROTERAPIJO?
 • odpravljamo celulit
 • odpravljamo toksine iz telesa
 • preoblikujemo telo (dvig zadnjice, ožja stegna,…)
 • odpravljamo maščobe
 • zmanjšujemo obseg
 • izboljšujemo tonus kože

7. KAKO POGOSTO LAHKO HODIM NA MADEROTERAPIJO?

Najbolj idealno je, da imamo med terapijami dvo ali trodnevno pavzo, zato da ima telo čas izločiti toksine iz telesa.

Jaz priporočam obisk maksimalno 3x tedensko.

Ni pa posledic prekomernega obiska, ampak ne bo nič bolj učinkovito, če delamo 10 dni zapored. 🙂

 

8. KATERA PODROČJA SE LAHKO TRETIRA Z MADEROTERAPIJO?

Tretira se lahko celotno telo, tudi obraz.

ODSTRANI MI CELULIT = NAROČAM SE

Pri ohranjanju lepe postave, mi pomaga tudi maderoterapija.

Teja Jeglič / Tejajeglichdesign

Boljše preventiva, kot kurativa. Zato sem se odločila za obisk maderoterapije. Pa še občutek imam, da imam bolj dvignjeno zadnjico 🙂

Martina Borščak / Šminkarnica

Slika pove, več kot 1000 besed. Razlika je očitna. Vem, da moja pot še ni končana, zato sem se odločila za nakup še dodatnih 10+2 terapij. Poleg tega pa je tudi zelo sproščujoče.

Marta

ZAKAJ SE ODLOČITI ZA NAS?

Ker smo obiskale več tečajev in hkrati se trudimo vsakodnevno izboljšati našo storitev.

Velik poudarek dajemo na limfni drenaži telesa, ki je zelo pomembna pri odpravi celulita. 

Dobro delovanje limfnega sistema je nujno za človekovo zdravje. Ta sistem odvaja tekočino, razstruplja in prenavlja tkiva, preceja strupe in škodljive snovi ter pomaga vzpostaviti zdrav imunski sistem. Če limfni sistem ne deluje najbolje, se v telesu nabirajo strupi, ogroženo je delovanje celic in posledično se pojavijo fizične težave (bolezen, prekomerna teža, celulit, slabo počutje).

Terapije pri nas trajajo dlje, kot v drugih salonih ravno iz zgornjega razloga.