Kislinski pilingi – tretma za vidna izboljšanja stanja kože

 

KISLINSKI PILINGI

Kisline so najstarejša oblika pomljevanja. S kislinskimi pilingi vplivamo na epdiermis ter na dermis. 

 Pilingi so namenjeni odstranjevanju znakov staranja, ki se kažejo z gubicami, hiperpigmentacijami, hiperkeratozami (zadebelitev kože) ter reševanju kožnih problematik, kot so razširjene kapilare, razširjene pore, akne, hiperpigmentacije po aknah, seboreja, brazgotine in drugo.

Z različno vrsto in koncentracijo ter različnim pH uporabljene kisline lahko dosežemo različno globino delovanja pilinga in s tem različne učinke. Učinkovitost kislin je odvisna od koncentracije, pH izdelka, vrste kisline, vehikla (nosilca kisline), časa nanosa in tipa kože. Pri tem kemične pilinge delimo tudi glede na globino delovanja, in sicer na površinske, srednje globoke in globoke. Prav od globine delovanja kemične raztopine pa so odvisni učinki in pričakovani rezultati.

ALFA HIDROKSI – AHA KISLINE

Glikolna, Laktična, Citronska, Mandelična.

Uporabljajo se pri gubah nastalih v povezavi s staranjem, fotopoškodbah, aknah, rozacei, hiperpigmentaciji, mmelazmi, keratozah.

Vplivajo na epidermis, papilarni dermis in pilo-sebacialno enoto.

BETA HIDROKSI – BHA KISLINE

Odstranujejo intercelularne lipide, obožjuejo lipide, zato so primerni za aknasto, masnto kožo.

Salicilna, Jabolčna, Citrična.

Dajejo izjemne rezultate – manj izločanja sebuma, manj aken in vnetji, pore so čiste in s tem vidno manjše.

Salicilna je primerna za vnetne in nevnete akne, post vnetne pigmentacije, akne rosacea, pigmentacije in spremembe povzročene s staranjem na rokah.