Vpogled v tečaj za nohte – Tečaj Permanentnega Lakiranja in Kombinirane Manikure

gelish tečaj za nohte

Terminologija: permanentno lakiranje ali gelish lakiranje? Kaj je pravilni izraz? Gelish je blagovna znamka permanentnega laka. Torej, če pri storitvi uporabljamo blagovno znamko Gelish, lahko našo storitev poimenujemo Gelish lakiranje, drugače pa je pravilni izraz permanentno (trajno) lakiranje. Permanentni lak je lak, ki se polimerizira (trdi) ( nekateri uporabljajo izraz sušenje, vendar se lak pod UV lučko ne suši) pod UV lučko in je obstojen vsaj 14 dni, se ne kruši, obrablja na konicah, ne poznajo se odtisi na laku, kot pri navadnem laku, ohrani sijaj…

Kombinirana manikura: gre za urejanje obnohtne kožice (obnohtja) v kombinaciji potiskalca in električne pilice. Pravilna kombinirana manikura je brez poškodb, brez rdečice, brez poškodb nohtne plošče.

Tanja mi je pustila naslednje sporočilo v inboxu: Že lep čas se spogledujem z idejo o tem, da se udeležim tečaja permanentenga lakiranja. Najprej zaradi sebe, da bi znala prav zrihtati svoje nohte, ki so obupni,… Malo sem tudi firbčna in bi želela feedback, če sem iz pravega testa…. Spremljam tvoje objave, pa si mi nekako najbolj simpatična s svojim pristopom, razlago. Kako se torej lotiti zadeve?

Najprej sva definirali ali ji bolj ustreza on-line tečaj ali individualni/skupinski tečaj. Odločila se je za individualni tečaj permanentnega lakiranja.

Na dan tečaja je s sabo je pripeljala model na katerem je izvajala praktični del tečaja.

Prvo uro začnemo s teorijo – govorimo o anatomiji nohtnega aparata, zgradbi kože, algoritmu izvajanja kombinirane manikure, o posledicah napačne uporabe električne pilice, o uporabi pravilnih nastavkov za urejanje obnohtna in odstranjevanje permanentnega laka….

Nato sva se lotili praktičnega delaprvi korak je urejanje obnohtja in odstranjevanje obnohtne kožice. Model je spadal pod zahtevno urejanje obnohtne kožice – zelo suha in poškodovana koža, različna oblika stanske nohtne gube, stranska in sprednja oniholiza… Če se Tanja ne bi naučila pravilnega urejanja obnohtnega kanala, bi definitivno s časoma, pri tem modelu povzročila stransko onoholizo nohta. Urejanje obnohtja je trajalo okvirno slabi 2 uri (mogoče se sliši dolgo, vendar čas z mano hitro mine in potrebno se je zavedati, da na tečaju vse traja še 1x dlje, kot bi doma.)

Naslednji korak je izbira barve in lakiranje ter oblikovanje nohtov. Pri obliki sva imeli izziv, saj je imel model različne dolžine nohtov ter tudi različne oblike nohtne plošče, tako da smo se zaradi obstoječega stanja odločile za kvadratno obliko nohtov.

Pred lakiranjem sem razložila še razliko med blagovno znamko Shellac in ostalimi blagovnimi znamkami. Shellac je edini lak v steklenički, vsi ostali so geli v steklenički. Najprej je Tanja nalakirala podlak, nato barvo dva sloja in zaključni lak. Pri lakiranju ne smemo pozabiti uporabljati tanjši čopič, da lahko zelo natančno nalakiramo v okolici obnohtja. Ker se je modelu mudilo, smo nohte samo še fotografirale, tako da je Tanja spoznala še nekaj trikov za odlično fotografijo. Zmagala pa je spontanka :).

Zadnjo uro, ko sva ostali sami, sva se lotili še poslikave – risali sva najbolj popularno rožico. Uporabili sva mat lak, ki ti da super hrapavo površino za risanje, ker če bi uporabili top s sijajom, bi ga morali še zmatirati. Pravi čopič in tehnika sta pomemba pri risanju in pa tudi barva, ki jo uporabimo. Uporabili sva E.MI gel barvo, ki je zelo pigmentirana in lepe konsistence, s katero lahko rišemo lepe, tanke linije. (oglej si ponudbo barv v spletni trgovini: https://www.nillandia.com/nillandia/68-emi-nails- )

Uganeš kateri noht je od Tanje in kateri moj?

Vprašanja, ki mi jih je Tanja postavila na tečaju (mogoče imaš tudi ti enaka):

  • ALI LAHKO MEŠAM RAZLIČNE BLAGOVNE ZNAMKE MED SABO? Mešanje različnih blagovnih znamk lahko povzroči gubanje materiala, nedokončano polimerizacijo, luščenje laka, odstopanje laka… In največja nevarnost je alergijska reakcija, ki nastane skozi čas, zaradi nedokončane polimerizacije laka. Torej, vedno je najboljša izbira podlak, barva in nadlak iste blagovne znamke.
  • ALI LAHKO UPORABLJAM UV LUČKO DRUGEGA PROIZVAJALCA? Znanstveniki velikih blagovnih znamk, testirajo njihove materiale z njihovimi laki, zato da z gotovostjo lahko trdijo o obstojnosti lakov. Vsak lak potrebuje točno določeno UV svetlobno dolžino, točno določen čas sevanja in točno določeno intenziteto sevanja. Drugače so posledica premalo ali preveč polimeriziran lak (rumeno obarvan lak pomeni, da polimerizacija ni bila ustrezna).
S. Doug je znanstvenik, ki o posledicah napačne izbire UV luči, veliko opozarja
  • ALI JE RES, DA SE INDIGO LAK LAHKO ODSTRANJUJE SAMO S PILJENJEM? Mogoče edukatorji Indigo blagovne znamke tako učijo, vendar se Indigo lak lahko odstranjuje tudi s soak-off tekočino. Neglede na to kaj uporabljamo: električno pilico ali soak-off tekočino, imamo lahko negativne učinke. Z električno pilico lahko prepilimo nohte, poškodujemo nohtno ploščo,… S soak-off tekočino poškodujemo kožo ( poškodujemo kožno bariero), če se s tekočino dotikamo le-te.

Če bi se rada tudi ti naučila varne kombinirane manikure in pravilnega lakiranja, te vabim na tečaj permanentnega lakiranja + combi manikure KLIKNI: https://www.ninaihribar.si/izdelek/individualni-tecaj-permanentnega-lakiranja-bonus-spletni-tecaj/

Skupaj spilimo tvojo prihodnost.

Nina I. Hribar

Dodaj odgovor