Zakaj gel nohti odstopajo?

zakaj gel nohti odstopajo

Razlogov za odstopanje gela od nohtov je več. Razlog je lahko na strani nohtne stilistke (v večini), stranke ali materiala.

Žal tukaj ni enostavčnega odgovora. Razlogi za odstopanje gela na nohtih so lahko na strani:

 1. nohtne stilistke
 2. materiala
 3. stranke

Najosnovneše in najpogostejše napake, ki so posledica odstopanja gela, se dogajajo pri PRIPRAVI NOHTA.

 • Nezadostna odstranitev obnohtne kožice iz nohtne plošče. Obnohtna kožica je transparentna kožica, ki se močno drži nohtne plošče, zato jo pri odstranjevanju večkrat čutimo kot pa dejansko vidimo. Predvsem je težava pri odstranjevanju obnohtne kožice na področju sinusov.
 • Neuporaba dehidratorja. Dehidrator je odličen produkt za odstranjevanje umazanije, olja, maščobe iz površine nohtne plošče.
 • Prekomerna uporaba bonderja/primerja. Če proizvajalec ne priporoča njegove uporabe, potem se bonerja/primerja ne sme uporabljati.
 • Nečiščenje čopičev od dehidratorja in primerja, ko jih vrnemo nazaj v stekleničko. Tako se umazanija, maščobe, olja… nabira v steklenički, kar onemogoča njuno funkcijo.
 • Shranjevanje primer-ja v hladnem prostoru, lahko privede do kondenzacije.
 • Ne uporabljamo refillov, saj se z vsako uporabo (in če ne očistimo), nabirajo maščobe, olja, prah na dnu stekleničke, s tem primer/dehidrator izgubi svojo funkcijo.

 • Pretirano piljenje nohtne plošče. Ko je noht stanjšan, se prepogiba. Noht se prepogiba bolj intenzivno kot material. Zaradi prepogibanja, pride tudi do oniholize – odstopanja nohtne plošče od nohtne posteljice.
 • Nohtna plošča ni dovolj zmatirana. Ali pa se jo dotikamo – npr. ko želimo očistiti prah z nohtne plošče. Ko pihnemo prah ali se nohta dotaknemo, takoj povrnemo vlago nohtu, kar pomeni, da noht ni dovolj dobr pripravljen.

Vabljena si tudi, da se nam pridružiš v brezplačni knjižnici, kjer dobiš ogromno informacij, ki ti bodo pomagale spremeniti hobi v pravi posel:https://ecademy.ninaihribar.com/

Skupaj spilimo prihodnost!

Se beremo naslednji teden, ko bom pisala o razliki med konicami in šablonami za nohte.

Nina I. Hribar

Dodaj odgovor