Zgodbe iz kozmetičnega salona – Kristina 2.del

Disclamer: ime osebe na kozmetičnem prestolu je izmišljeno. Imenovani izdelki, niso nujno slabi, ampak včasih samo ne ustrezajo dotičnemu tipu kože stranke. Napisani nasveti so personalizirani, kar pomeni, da opisan sistem ne bo deloval tudi za vas. Toplo vam priporočam personaliziran načrt in analizo kože. Nihče si ni enak in ni enega odgovora za vse.

Kristina ima poškodovano epidermalno bariero

Če povzamem iz prvega dela. Kristina ima poškodovano kožno bariero zaradi napačnega čiščenja kože ter napačne izbire izdelkov.

Prvi del, kjer ti razkrijem tip kože in njena pridužena stanja, si lahko prebereš tukaj:PRVI DEL.

Sedaj pa najprej poglejmo kolagensko sliko intenzitete kolagena v dermisu, debeline kože, razgradnje/izgradnje kolagena. V salonu imamo edini aparat na svetu, ki izmeri stanje kolagena v dermisu.

Izmerjena intenziteta kolagena je bila okoli 40%. Pri Kristinini starosti, je pričakovana intenziteta nad 60%. Torej lahko govorimo o razgradnji kolagena. Razgradnja je nastala, ker ima poškodovano epidermalno bariero in tako lažje prihaja do vnetja. 

Tudi pri meritvi eritema smo izmerili povišano vnetje v koži.

Kaj je rešitev?

Najprej urejena nega doma in stabilizacija epidermalne bariere.

Uporaba nežnega čistilnega tonika ter čistila. Predlagala sem ji Aikon čistilec ter Aikon tonik. Tonik pomiri rdečico, deluje antiseptično in dodatno vlaži kožo. 

Glavna učinkovina čistila so bio penilci glikolipidi, ki odlično odstranijo nečistoče, vendar v primerjavi z drugimi penilci ne vplivajo na bariero kože. 

Več o izdelku si lahko prebereš tukaj: Aikon čistilec, Aikon tonik.

Kamera z 250x povečavo je pokazala poškodbo na kapilarnem pletežu.

Da zadevo saniramo in umirimo, sem predlagala uporabo Aikon bariernega seruma. Dermatološko testiran serum vsebuje močne antioksidante in rastlinske komplekse, ki delujejo protivnetno, protidražilno in pomirjujoče. Redna uporaba učinkovito ščiti pred UV poškodbami, fotostaranjem ter vnetno sproženim staranjem, poleg tega pa spodbuja sintezo kolagena in s tem ohranja zdrav, mladosten in svež videz kože. Več o serumu si lahko preberete tukaj: Aikon Barieri serum.

 

Priporočeni tretmaji:

Po stabilizaciji epidermalne bariere, ki se zgodi nekje v roku enega meseca, po uporabi seruma, lahko začnemo s terapijami. 

Potrebne terapije za njen tip kože in njena pridružena stanja so:

  • sinteza kolagena
  • obnova lipidne bariere
  • pomirjanje rdečice
  • zmanjševanje pigmentacij
  • zmanjševanje brazgotin

Za sintezo kolagena ter reševanje brazgotin bomo izvajali microneedling terapije, za pomirjanje rdečice, zmanjševanje pigmentacij pa kombinacijo različnih kislinskih pilingov.

Reševanje problematik kože se lotevamo na daljši rok. Nič se ne zgodi čez noč.

Pri microneedlingu se prvi rezultati pokažejo po treh terapijah, dokončni pa nekje v roku šestih mesecev. Če želimo, da se pigmentacije ne pojavljajo več, ni dovolj, da jih samo rešujemo v salonu, ampak je potrebno ukiniti stimulus – uporaba dobre UV zaščite.

Spodaj pa vidite razliko prej in potem – v roku 14 dni. 

Najprej sva začeli z reševanjem aken, ki so se naknadno pojavile, pred prvim obiskom terapij. Fotografije so narejene takoj po terapiji, zato je še vedno prisotna rdečica.

Personalizirana nega je ključ do lepe, zdrave, sijoče kože.

Z dermadiagnostiko dobimo vpogled v skrita stanja kože. Pri analizi, na koncu naredim še pregled sestavin trenutnih izdelkov ter kompleten načrt ter priporočila za nego doma ter v salonu.

Rezerviraj si svoj termin za dermadiagnostiko tukaj. 

 

Be SKINFABULOUS by Nina

Dodaj odgovor