Pomagajmo Vaši Koži Po Zimskem ‘Šoku’: Nasveti za Obnovo in Zaščito kože

Zima prinese s seboj čarobne snežne dni, vendar pa hladno vreme in suh zrak lahko povzročita neprijetne posledice za našo kožo. Marsikdo se spopada z razdraženo, suho in rdečo kožo, ki je lahko posledica poškodbe epidermalne bariere. Če želite natančno ugotoviti stanje vaše kože, vam toplo priporočam uporabo dermadiagnostične aparature in poglobljeno analizo kože, znano kot TEWL (Transepidermal Water Loss). Saj intenzitete poškodovane kožne bariere žal ne moremo videti s prostimi očmi.

1. Kaj je Poškodba Epidermalne Bariere?

Po zimi mnogi opazijo, da njihova koža postane suha, razdražena in rdeča. To pogosto nakazuje na poškodbo epidermalne bariere, ki jo povzročajo ekstremni vremenski pogoji, pomanjkanje vlage in uporaba neprimernih izdelkov za nego.

2. Neviden Sovražnik: TEWL

Transepidermal Water Loss (TEWL) je ključen dejavnik pri določanju stanja epidermalne bariere. Gre za izgubo vode skozi povrhnjico, ki jo je treba nadzorovati in obnoviti. Dermadiagnostična aparatura omogoča natančno merjenje TEWL in identifikacijo morebitnih poškodb.

3. Trije Koraki za Obnovo Kožne Bariere:

a. Nežno Čiščenje: Uporabljajte blage čistilce brez agresivnih kemikalij, da preprečite dodatno draženje.

b. Intenzivna Hidracija: Vlažilne maske in kreme z visoko vsebnostjo hialuronske kisline pomagajo obnoviti izgubljeno vlago. Priporočene sestavine v izdelkih so: glicerin, silikon, visoko-molekularna hialuronska kislina, skvalen.

c. Zaščita s SPF: Tudi pozimi je pomembno zaščititi kožo pred UV-žarki, kar pripomore k hitrejšemu celjenju.

4. Izogibajte Se Pogostim Napakam:

  • Uporaba Agresivnih Izdelkov: Izogibajte se izdelkom z alkoholom in močnimi dišavami, ki lahko dražijo kožo. Izogibajte se raznim pripomočkom za čiščenje.
  • Prekomerna Uporaba Vroče Vode: Vroča voda odvzema naravne olje kože, kar lahko poslabša suhost.
  • Zanemarjanje Zaščite pred Vremenskimi Vplivi: V zimskem času uporabljajte zaščitne kreme in oblačila, da preprečite izpostavljanje hladnemu vetru. Šal si ovijte okoli obraza.

5. Kdaj Poiskati Profesionalno Pomoč?

Če se težave ne izboljšajo ali celo poslabšajo, je priporočljivo poiskati pomoč strokovnjaka. Dermaestetiki lahko izvedemo poglobljeno analizo kože in priporočimo prilagojene izdelke ter postopke za obnovo epidermalne bariere.

Ne pozabite, vaša koža je odsev vašega notranjega zdravja, zato ji posvetite pozornost, ki si jo zasluži. S pomočjo dermadiagnostične aparature lahko stopite korak naprej k zdravju in sijaju vaše kože.

Več do dermadiagnostiki, si lahko preberete tukaj = KLIK

Be SKIN-fabulous with Nina

✨ #ZdravaKoža #sijočakoža #ZimskaNeg SkrbimoZaVas

Dodaj odgovor