Kako uporabljati tonik za obraz?

Tonik je pomemben del dnevne rutine pri negi kože

Personalizirane analize kože, v mojem salonu, v dobrem letu dni, so pokazale, da imamo v večini porušeno bariero ter zvišan pH kože. Naš kislinski plašč je tanek, zaščitni sloj na površini kože, je mešanica sebuma iz lojnic ter aminokislin iz znojnic.

Mastno kisli plašč preprečuje, da bi škodljivi onesnaževalci, kot so bakterije in drugi mikrobi, prodrli in poškodovali kožo. Zaščitna olja tudi zadržujejo vlago, pomagajo ohranjati naše kožne  celice napete in nas ščitijo pred onesnaževalci in drugimi agresivnimi elementi.

Ravnovesje pH naše kože je zelo občutljivo in veliko dejavnikov vpliva na neravnovesje.

Staranje, izdelki za nego kože (uf, največkrat), okolje, življenjski slog in celo voda iz pipe, ki jo uporabljamo za čiščenje kože, lahko porušijo to ravnovesje.

Kaj so posledice, ko koža postane preveč alkalna (pH večji od 7) ali preveč kisla (pH manjši od 7).

Raven pH nižja od 5
Če je pH nižji od 5, je lahko zelo kislo in koža je lahko nekoliko “ožgana” z veliko rdečico, vnetjem in občutljivostjo. Visoka stopnja kislosti lahko tudi povzroči, da koža proizvaja več maščobe in povzroči neprijetne izbruhe.
Raven pH večja od 7
Po drugi strani pa je koža nad naravnim pH-jem preveč alkalna. Kislinski plašč se uniči in koža izgubi svojo zaščitno plast. Ko se to zgodi, je koža bolj nagnjena k izsušitvi in dovzetna za pigmentacije, okužbe, UV-žarke, onesnaženje in druge škodljive snovi.
Če želimo imeti zdravo in lepo kožo, je zelo pomembno, da pH kože ostane v ravnovesju.
 
Tonik uporabljamo zvečer in zjutraj. Zvečer takoj po čiščenju kože z vodo. Zjutraj pa tonik uporabimo namesto vode, sploh če imamo suho kožo.
 
Pomembna je tudi izbira pravilnega tonika.
Moje priporočila najdeš v spletni trgovini.
 
Be SKIN-FABULOUS by Nina

Dodaj odgovor