Microneedling Ljubljana – odprava gub ter brazgotin

Microneedling Ljubljana – storitev, ki odpravlja brazgotine od aken ter gube.

Pri microneedlingu (uporabljamo nastavek z iglicami) pospešimo naravno obnovo kože. S pravilnim pristopom pospešimo izgradnjo kolagena. Pred prvim obiskom microneedlinga, vam izmerimo stanje kolagena v dermisu, zato da vidimo začetno stanje. Po končanih terapijah ponovimo meritve z dermadiagnostično napravo – edino na svetu, ki izmeri stanje kolagena. Tako se prepričamo v delovanje terapije.

Kolagenska slika dermisa. Razlika med kolagenom leta 2020 ter letom 2022. Stranka je v tem času obiskala microneedling terapijo ter kislinske pilinge.


Vendar moramo predhodno preveriti stanje kože – z dermadiagnostiko – poglobljeno analizo kože. Kajti, če imamo poškodovano kožno bariero, potem je potrebno reševati najprej njo. V kolikor bi se odločili za microneedling na poškodovani kožni barieri, bi delali razgradnjo kolagena, namesto izgradnje. Torej bi dobili kontra efekt.

Microneedling je neinvazivna metoda pomlajevanja ter odpravljanja gub, brazgotin, strij,...
Microneedling aparat

Na sliki vidimo spremembo, ki je nastala po desetih tretmajih. Pet microneedling tretmajev ter pet tretmajev s kislinskimi pilingi. Vidi se sprememba v teksturi kože, manj gub, manj pigmentacij, več izgrajenega kolagena (kar pokažem v naslednji objavi).

Microneedling Ljubljana - prej in potem
Pri microneedlingu ni vprašanje ali tretma deluje, ker gre za znastveno potrjeno metodo, ki dokazuje njegovo delovanje.
Je pa seveda odvisno od izvajalca, strokovne izvedbe, nastavkov, aparata, od nege doma….
Izvajalec mora vedeti kako globoko je tretma, na določenih predelih, potrebno izvesti.

Mogoče se sprašujete ali tretma boli?

Tretma iskreno ni najbolj prijeten. Bolečino nekateri ocenjujejo s tri (na lestvici od 1-10), nekateri z ena, nekateri pa s pet (nihče še ni med postopkom zbežal) :). Žal se anastetikov v Sloveniji ne sme uporabljati. Tudi znanstveni članki odsvetujejo uporabo anastetikov. Uporaba anastetikov sproži vazokonstrikcijo, kar vodi do pretirano obdelane kože, ki vodi do nevarnih poškodb kože – krast. 

Koliko tretmajev je potrebnih? 

Odvisno od rezultatov, ki si jih želimo, od problematike ter od kože. V povprečju je potrebnih nekje do pet tretmajev za optimalne rezultate. Priporoča se letni obisk (saj naravno prihaja do minimalno 1% upada kolagena na letni bazi). Tudi v fitnes ne gremo samo 10x in potem pričakujemo deset let rezultat ;).

Potek tretmajev v našem salonu: 

1. obisk: podrobna analiza, dermadiagnostika ter začetna nega. Trajanje 90min.

2. do 6. obisk: microneedling, plus pomiritvena maska. 30-45min.

Med postopkom Microneedling tretma Ljubljana
Koža prej in po končanem microneedling tretmaju
Koža prej in po microneedling tretmaju ter po kislinskih pilingih
Rezervacija tretmaja

Dodaj odgovor